رفع تندی فلفل از دست ، دهان و غذا

معرفی و آموزش آشپزی غذاهای ملت های مختلف
ارسال پست
mbs
مدیر سایت
مدیر سایت
پست: 1289
تاریخ عضویت: جمعه 28 تیر 1387, 12:00 am
محل اقامت: يك جاي همين دور و ور
تماس:

رفع تندی فلفل از دست ، دهان و غذا

پست توسط mbs »

تصویر

:: تندی فلفل از چیست ؟

یکی از رموز کدبانوهای ایرانی برای خوشمزه شدن غذاها افزودن به اندازه چاشنی ها و ادویه ها به انواع غذاها است. اما گاهی بسیاری از افراد بر اثر حواس پرتی، تجربه کم در آشپزی و... بیش از حد از فلفل و ادویه های تند در طبخ غذا استفاده می کنند. کاپسایسین ماده ای است که درون فلفل وجود دارد و باعث تندی فلفل و طعم و مزه دادن به غذا می شود، همچنین می تواند باعث احساس سوزش شدیدی شود که برای چندین دقیقه یا حتی ساعت ها ادامه داشته باشد. کاپسایسین که یک ماده فعال در فلفل است و با گیرنده های حسی حرارت درون دهان و پوست ارتباط برقرار می کند. حتی با وجود اینکه حرارتی نیز در کار نیست اما بدن به کپسایسین مانند حرارات بالا واکنش نشان می دهد. برای جلوگیری از سوزش باید کپسایسین را از محل اتصال پاک کنید و یا آنقدر رقیقش کنید که حسش کم شود.



- راه های رفع تندی فلفل از غذا :

۱- کره بادام زمینی به غذا بیافزایید ، ۲- مواد شیرین کننده مانند قند، شکر و عسل به غذا اضافه کنید ،‌ ۳- آب لیموترش یا سرکه به غذا بیافزایید ، ۴- حجم غذا را با مواد اولیه به غذای در حال پخت افزایش دهید ، ۵- از گوجه فرنگی استفاده کنید ، ۶ - از مواد غذایی مانند سبزی ها، سیب زمینی، فلفله دلمه ای، گوشت، حبوبات، کلم بروکلی و … کمک بگیرید



- همچنین میتوانید این روش ها را نیز برای کم کردن تندی غذا امتحان کنید:

افزودن لبنیات پرچرب به غذا های تند مانند اضافه کردن شیر به سس تند موجب حل شدن کپسایسین موجود در فلفل در لبنیات و کاهش طعم تند غذا می شود. افزودن نمک به غذا و یا خوردن غذا به همراه چیس نمکی و غذا های نمک سود شده نیز در رفع تندی غذا مؤثر می باشد. اما بیماران مبتلا به فشار خون نباید این روش را امتحان کنند. در صورتی که علت اصلی تندی غذا فلفل تازه است، خارج کردن تکه های فلفل از غذا قبل از پخت کامل آن جهت جلوگیری از افزایش طعم تند غذا ضروری است.



:: رفع تندی فلفل در دهان

زمانی که غذای تند یا فلفل های تند بخورید دهان شما دچار سوزش می شود پس باید بلد باشید که چطور جلوی سوختن بر اثر تندی را بگیرید.چگونه جلوی سوزش فلفل تند را بگیریم؟

۱- لبنیات بخورید زیرا لبنیاتی مانند ( خامه ترش، شیر، پنیر، بستنی ) به حل شدن کپسایسین کمک می کنند و تندی دهان را از بین می برند.

۲- غذاهای چرب بخورید یا کمی روغن را در دهان خود بچرخانید و بیرون بریزید تا سوختگی تمام شود.

۳- یک قاشق کره بادام زمینی یا عسل میل کنید.

۴- برای خنثی کردن تاثیرات کپسایسین غذاهای اسیدی مانند لیمو و گوجه فرنگی بخورید. غذاهایی که دارای نشاسته کپسایسین اضافی را در خود می کشند پس غذاهای نشاسته ای بخورید.



:: رفع تندی فلفل از دست

اگر به فلفل تند دست زدید، برای از بین بردن تندی دستانتان:

۱- دست ها را با مایع ظرف شویی بشویید.

۲- با مالیدن روغن گیاهی و کره به دستان کپسایسین را از بین ببرید.

۳- در محلول سفید کننده رقیق دستان خود را بشویید.



:: چه کاری را نباید انجام داد :

اگر با خوردن غذا یا فلفل تند دهانتان دچار سوزش شد، آب یخ ننوشید زیرا آب می تواند کپسایسین را پخش کند و باعث بدتر شدن وضعیت شود. نوشیدنی های الکلی، قهوه و نوشابه نیز سوزش دهان را برطرف نمی کنند و باعت تاثیر بیشتر کپسایسین می شود.



منبع : http://021021.ir
تنها فرق بين موفقيت و شکست، نوع نگاه است

ارسال پست

بازگشت به “آشپزی”