پروبیوتیک چیست؟
-
- مدیر سایت
- پست: 1289
- تاریخ عضویت: جمعه 28 تیر 1387, 12:00 am
- محل اقامت: يك جاي همين دور و ور
- تماس:
پروبیوتیک چیست؟
:: تعریف
پروبیوتیک در واقع یک نوع باکتری می باشد، روده انسان حاوی انواع مختلفی از همین باکتریهایی است که برای گوارش بهینه غذا مفیدند. دستهای از این باکتریها که به باکتریهای پروبیوتیک معروف هستند، علاوه بر کمک به گوارش مولکولهای پیچیده، ترکیبهایی مانند ویتامینها و آنتیبیوتیکهای مختلف را نیز تولید میکنند که برای بدن میزبان بسیار مفید است. منبع باکتریهای پروبیوتیک انواع لبنیات و میوهها هستند.
::واژه شناسی
کلمه پروبیوتیک، در اصل ریشهای یونانی دارد و از پیشوند لاتین«پرو» به معنی«برای» و کلمه یونانی«بایوس» به معنی«زندگی» ترکیب شده است. این واژه در سال ۱۹۰۷ توسط برنده جایزه نوبل«الی مچنیکوف» پیشنهاد شد.
:: توضیحات تکمیلی
بنا به تعریف سازمان بهداشت جهانی (WHO) و اداره غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد(FAO)، پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زنده ای هستند که مصرف کافی آنها سبب نمایان شدن سلامتی در بدن میزبان می شود. پروبیوتیکها، میکروارگانیسمهای خوراکی هستند که مصرف آنها برای سلامتی انسان مفید است. بر اساس این تعریف، باکتریهای پروبیوتیک موجود در محصولات خوراکی، نه تنها باید دارای سودمندی برای سلامتی انسان باشند، بلکه باید از قابلیت ماندگاری در دستگاه گوارش نیز برخوردار باشند. این ویژگیها شامل رشد و بقای ارگانیسمها در روند تولید محصول، نگهداری و پس از مصرف حین انتقال از معده به روده است. در افراد سالم، مصرف محصولات پروبیوتیک حاوی باکتریهای مفید مانند بیفیدو باکترها و لاکتوباسیلها میتواند اثرات مثبتی بر سلامت انسان به همراه داشته باشد. پروبیوتیک، بهعنوان صفت مواد غذایی حاوی این باکتریها هم بهکار میرود. پروبیوتیکها نه فقط در غذای انسان بلکه امروزه در غذای طیور صنعتی نیز به فراوانی مورد استفاده قرار میگیرند. منافع مصرف پروبیوتیک ها به طور جامع و خلاصه: ۱-کاهش مقاومت لاکتوز. چراکه (LAB) باعث تبدیل لاکتوز به اسید لاکتیک میگردد. ۲-جلوگیری از سرطان کولون، روده باریک، کبد و پستان. ۳-کاهش کلسترول خون و میزان جذب آن از روده (با تجزیه صفرا در روده) ۴-کاهش فشار خون. ۵-بهبود و تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از عفونتها. ۶-درمان و پیشگیری از اسهال حاد. ۷-کاهش التهابات رودهای. ۸-کاهش آلرژی غذایی و یا اگزما در کودکان. ۹-بهبود جذب مواد معدنی و ویتامینها. ۱۰-بهبود علایم نشانگان روده تحریک پذیر و کولیت (ورم مخاط روده بزرگ) ۱۱-جلوگیری از رشد و تکثیر باکتریهای مضر. ۱۲-درمان و پیشگیری ازعفونتهای مخمری مهبل، اسهال مرتبط با مصرف آنتی بیوتیکها، آفت دهان، پوسیدگی دندانها، ورم مهبل (واژینیت)، عفونت پای ورزشکاران، عفونتهای قارچی، برفک (کاندیدیاز دهانی). ۱۳-بهبود عمل گوارش و جذب مواد غذایی. ۱۴-کمک به ساخت ویتامینهای گروه B و K. در صنعت غذایی، نسل جدیدی از محصولات لبنی تولید می شوند که با پروبیوتیک غنی شده اند که با استفاده از آن نه تنها میتوان از مزایای آن ماده لبنی بهره برد بلکه میتوان باکتریهای مفید و لازم برای بدن را نیز از این طریق تأمین کرد. این محصولات در دمایی بین ۳۸ تا ۴۵ درجه سانتی گراد تهیه میشود و منبع غنی از کلسیم و ویتامین k است و حاوی مقادیر زیادی میکروارگانیسمهای مفیدی است که به تعادل داخل بدن کمک میکند. این مواد لبنی حاوی اسیدهای آمینه ضروری است که برای سلامت انسان مفید است. تریپتوفان یکی از این اسیدهای آمینه است که موجب جذب و ذخیره کلسیم و منیزیم میشود و در نهایت به تقویت سیستم عصبی منجر میشود.
منبع : http://021021.ir
برگرفته از : ویکی پدیا - صفحه ی پروبیوتیک
تنها فرق بين موفقيت و شکست، نوع نگاه است