شکلات تلخ و خواص مفید آن
ارسال شده: دوشنبه 19 آبان 1393, 9:18 pm
:: شکلات تلخ یا شکلات سیاه
دانه های شکلات تلخ حاوی مقادیر بسیار بالایی از کاکائو، فلاوانول ها و فلاوونیدها هستند. فلاوانولها آنتی اكسیدان هایی هستند كه به طور طبیعی در دانه های كاكائو وجود دارند. افرادی كه کاکائوی غنی از فلاوانول مصرف می كنند، در برابر اشعه ی ماوراء بنفش خورشید كه باعث بروز چین و چروک های پوستی می شود، مقاوم ترند و كمتر یا دیرتر دچار پیری پوست می شوند. به گزارش ایسنا، دانشمندان در پژوهش جدیدی دریافتند: اثرات نور خورشید كه می تواند باعث ایجاد چین و چروک و پیری در پوست شود، با مصرف کاکائوی تلخ كاهش می یابد. شکلات تلخ برخلاف سایر انواع شکلات هم کالری پایین و هم چربی اندکی دارد، لذا مصرف آن در طولانی مدت میتواند به کاهش وزن کمک کند. شما میتوانید از شکلات تلخ بعنوان زرهی برای کاهش وزن در برابر میل شدید به خوردن شکلات و هر نوع شیرینی استفاده کنید.
:: خواص مفید شکلات تلخ :
- شکلات تلخ از پوست در برابر تأثیرات پیركننده نور خورشید محافظت می كند.
- ماده فلاوانول که مهمترین ماده تشکیل دهند شکلات است به فعالیت فکری انسان کمک می کند.
- شکلات تلخ به دلیل داشتن کالری و چربی پایین به کاهش وزن کمک می کند. - شکلات تلخ برای سرخرگ ها (گشادی عروق ناشی از جریان خون) مفید است و جریان خون را در آنها تسهیل میکند.
- شکلات تلخ خاصیت شادیبخشی دارد.
- شکلات تلخ فشار خون را پایین می آورد.
- شکلات تلخ خطر سکته قلبی و مغزی را کاهش می دهد.
- فلاوانول موجود در دانه های کاکائو، باعث افزایش اکسید نیتریک در خون شده و عملکرد رگ های خونی را بهبود می بخشد.
- فلاوانول موجود در شکلات تلخ که یک گاز است، باعث آرامش سلول های رگ های خونی می شود و رگ های خونی را باز می کند. به این ترتیب فشار خون کاهش می یابد و از چسبناک بودنش جلوگیری می شود.
- شکلات های تیره رنگ، مانند شکلات تلخ به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ها و کاکائوی بیشتر، بهتر از شکلات های شیری یا سفیدرنگ می توانند از بیماری قلبی جلوگیری کنند.
- مصرف کاکائو با کاهش بیماری های قلبی و سکته در ارتباط است.
- شکلات سرعت گردش خون را در مغز بهبود می بخشد .
- تأثیر مصرف شکلات تلخ بر بهبود فعالیت ذهنی بویژه در زمان سالمندی و فراموشی ناشی از آن بسیار مؤثر خواهد بود.
- شکلات تلخ به دلیل داشتن انواع آنتی اکسیدان برای سلامتی بدن بسیار مفید می باشد.
- کاکائوی تلخ از پوست محافظت می کند.
- رابطه مهمی میان مصرف غذاهای غنی از فلاوونوئیدها مانند چای سبز ، میوهها ، سبزیها و جلوگیری از بیماریهای قلبی-عروقی وجود دارد.
- فرآوردههای کاکائو یا شکلات تلخ یکی از غنیترین منابع فلاوونوئیدها در میان غذاهای رایج هستند.
- مصرف روزانه کاکائوی تلخ خطر ابتلا به سرطان پوست را كاهش می دهد.
- شکلاتهای تیره و تلخ به علت داشتن آنتیاکسیدان و فلاونونیدها، برای درمان بیماریهای قلبی – عروقی و افزایش مقاومت بدن مؤثر شناخته شده است.
- شکلاتهای خالص و تصفیه نشده از تشکیل لخته خون نیز جلوگیری میکند.
- شکلاتهای تیره که پایه اصلی آنها از کاکائو تشکیل شده است، دارای خواص گوناگون و متعددی است و روز به روز، بر تعداد این خواص اضافه میشود.
- مصرف شکلات تلخ برای افراد مبتلا به بیماری های کبدی همانند یک مرهم عمل می کند و می تواند درمانی برای بیماری آن ها باشد.
منبع : نون وآب